2012. június 5., kedd

Guriga nyuszi Ipolydamásdon (is) farsangolt

Kissé megkésve számolok be Guriga nyuszi ipolydamásdi farsangjáról, ennek oka csupán a technika ördöge, mely a fényképezőgépemben bújkált.

2011-re  - stílusosan, az olvasás évére - terveztük, hogy Paulovkin Bogit meghívjuk , hogy mutassa be a gyerekeknek Guriga nyuszit egy író-olvasó találkozón. Bogi elfoglaltsága miatt végül a találkozóra februárban került sor. Még szerencse, hogy Bogi - amellett hogy gyermekkönyveket készít, illusztrál, hihetetlenül jól főz és három gyermek anyukája - annyira kreatív, hogy nemcsak Guriga nyuszit hozta el a gyerekeknek, hanem, mivel farsangi időszakban érkezett, kifejezetten farsangi gurigás programmal készült.

A programot az oviban tartottuk, délután háromtól, így minden ovis gyerek - aki épp nem volt beteg - részt tudott venni rajta. Köszönjük az óvónéniknek a helyet és az együttműködést!

Rövid bemutatkozás után Bogi felolvasta Guriga nyuszi kalandjainak első kötetét (Elbújtam! Csodaceruza Bt, 2010. ), a gyerekek pedig szépen hallgatták.




Az olvasás után kezdődött a kézműves foglalkozás, Guriga nyuszikat vágtak ki a gyerekek, majd választhattak, milyen jelmezbe öltöztessék saját nyuszijukat.






Együtt dolgoznak a fiúk!



Óvónéni is segít!



De van, aki már egyedül is boldogul az ollóval, ragasztóval. 




Készült robot,


 oroszlán,




                    
  pillangó,

és persze sok más jelmez is, amiről nem készült fénykép. A kézműveskedés végén előkerült Bogi varázsdobozából (igen, varázsdoboz is volt!) még egy kis extra is: csillogó matricák, amikkel fel lehetett díszíteni a sok Guriga-bábot.

Köszönjük Boginak, hogy eljött, és Guriga újabb kalandjaival is várjuk vissza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése